Våra guider!

För dig som gillar att titta på fåglar

älskar natur - vill bo bra och äta gott

Birdwave åker till spännande ställen både nära och långt bort. Vi lägger fokus på fågelskådning, bra boende och god mat. Även kulturella inslag får sin plats i flera av Birdwaves resor.

Oftast är det små grupper med 10-12 deltagare vilket gör att resan blir familjär och gemytlig.

På de flesta resor anlitar vi lokala guider.

Svensk guide är också med på resorna.

Arrangör där inget annat anges, idé och guidning.

Birdwave, Sjöcronas gata 4A, 291 53 Kristianstad

orgnr. 520525-3932

BG 5405-7278

Lars Göte Nilsson

Ägare av Birdwave och reseledare/guide. Född 1952, varit fågelintresserad sen 10-års åldern. Mitt intresse började när jag såg 29 st hornugglor i ett enda träd vintern 1962-63.

Drev Mediagården AB i 25 år innan jag startade Birdwave 2009.

Har rest under ca 20 år och fågelskådat, bla i Sydostasien, Nya Zeeland samt flera länder i Europa.

Kuriosa: Hittade en eremitskogstrast i min trädgård i Höganäs 1988.

Klaus Malling Olsen

Född 1955, och har jobbat med fågelkurser, reseledande och fältornitologisk forskning sedan 20-års åldern, samt rest på 6 kontinenter. Freelancer, som blandar tillvaron i fält med guidning och författarskap til ornitologiska böcker, t.ex. Gulls of Europe, Asia and North America, Rovfugle i Felten och som bearbetade danska versionen av Handbook of bird Identification och Fågelguiden. Ledamöt av danska Rk 1984-1991 och 1997-2003. Modtog Rudebeckstipendiatet i 2001. Har en speciell passion för att förklara fåglarnas karaktär på ett oortodoxt och lättförståligt sätt.

Passioner är havsfåglar, rovfåglar och att förmedla.

Sven Birkedal

Född 1949 och har varit naturintresserad redan som barn.

Jag började med dagfjärilar, sedan blev det fåglar och orkidéer.

Dessa intressen har medfört att jag årligen rest i Europa i mer än 25 års tid, för se och fotografera orkidéer, fåglar och fjärilar. Jag har också lett flera orkidé- och fjärilsresor för olika företag och föreningar.

Lars Bergendorf

Född 1951. Redan som barn började naturintresset med först fåglar och sen efterhand grod/kräldjur, dagfjärilar m.m.

Har rest en del i sydeuropa och på senare år mest i Sverige som fjällen, Öland och mellansverige.

Numera går det mest ut på att fotografera allt som naturen erbjuder.

Lasse har hand om närodlade upplevelser såsom klockgrodsvandringar mm.

Stefan Viktorsson

Naturguideutbildning med examen från Linnéuniversitetet i Kalmar. Jag har också studerat geologi i både Kalmar och Lund.

Naturintresset är stort sedan lång tid, mitt speciella och stora intresse för fladdermöss kom efter att jag själv deltagit på en fladdermussafari i Småland. Jag fastnade direkt för dessa mystiska varelser som ljudlöst svischar förbi i skymningen. 2010 började jag själv arrangera fladdermussafaris på Hovdala utanför Hässleholm. Nu har jag guidat om fladdermöss i sex säsonger på Hovdala. Dessutom två säsonger i Malmö och en i Kristianstad.

 

 

Christer Landgren

Jag heter Christer Landgren, är gift med Agnetha och har två vuxna barn. Vi bor strategiskt i Skanör vilket innebär att vi bor i Sveriges bästa skådarkommun. 365 arter på ett område är cirka 15*15 km står sig bra runt om i världen. Fotograf och väldigt intresserad av att resa.

Skådar-resor har gått till Camargue, Lesbos, Texas, Israel, Oman och Sydafrika. Jag ska villigt erkänna att jag gillar skådning i nya spännande miljöer där man inte riktigt vet vad som dyker upp.

 

 

Sjöcronas gata 4a, 291 53 Kristianstad

butik: Italienska vägen 363, 263 77 Mölle

info@birdwave.se

+46 706 341113